Semalt: Cara Pikeun Nganalisis Prestasi SEO Anjeun


Urang sering nempatkeun haté urang kana ngalakukeun hiji hal, sareng sacara alami, kami nganggap bakal langkung saé. Nanging, éta henteu salawasna masalahna. Sanaos urang parantos usaha, éta masih kami kedah ngaevaluasi. "Pikeun salahna mangrupikeun manusa." Urang tiasa ngalakukeun kasalahan, sareng hiji cara pikeun mendakan kasalahan dina situs wéb nyaéta ku nganalisa.

SEO ogé hal anu urang masangkeun waktos sareng usaha urang dina ngalakukeun. Di Semalt , kami nyayogikeun anjeun jasa BEST SEO, tapi urang ogé ngaléngkah-léngkahna deui sareng ngaevaluasi. Ku cara ieu, urang tiasa nunjukkeun lapis kamungkinan sareng saluyukeun, mastikeun anjeun meunang nganalisis situs anu paling akurat. Pikeun ngajantenkeun panawaran ieu lengkep, urang ogé tiasa ngamekarkeun halaman wéb anjeun sareng ngabenerkeun sagala kasalahan anu parantos ngalaman.

Salami anjeun gaduh parabot sareng kaahlian anu saé, anjeun tiasa ngalakukeun analisis SEO anjeun nyalira, tapi upami henteu, éta langkung saé nampi pitulung ti ahli profesional sapertos Semalt. Barina ogé, anjeun moal kéngingkeun sadaya gawé keras anjeun ka handap solokan ku analisis SEO goréng.
Nganalisa SEO anjeun nyertakeun rupa-rupa pilihan, sareng tiasa janten bédana antara kampanye SEO anu suksés sareng anu gagal. Tingali di SEO, hoyong nyobian jalma éta pikeun perhatikeun anjeun. Mimiti, anjeun resep anu bentang ka jagat sa alam anu poék, tapi anjeun ngamimitian nyobian. Panginten rencana anjeun anu munggaran henteu tiasa dianggo, tapi teras anjeun regroup sareng nyobian pendekatan anu sanés dugi ka anjeun janten panonpoé dina panon jalma éta. Éta nyaéta naon anu dipikahoyong ku unggal situs, sareng analisis SEO mangrupikeun alat pikeun ningali upami metodeu munggaran anjeun jalan. Tanpa analisa ieu, anjeun panginten henteu perhatikeun yén pendekatan anjeun kirang sanaos henteu salah.

Tapi naha éta sadayana analisa SEO perkawis?

Aya paribasa anu anjeun tiasa uninga dina dunya bisnis anu berlaku pikeun kahirupan sorangan. Éta sapertos kieu "upami anjeun teu tiasa ngukur, anjeun moal tiasa ningkatkeun" janten anu pangsaéna, anjeun kedah terang kumaha saé upami henteu, kumaha anjeun pangsaéna?
Kéngingkeun ngukur kumaha SEO anjeun lakukeun penting dina nyandak halaman wéb anjeun dina halaman kahiji, sareng rengking luhur. Siga kartu laporan, nunjukkeun kakuatan sareng kalemahan anjeun supados anjeun tiasa ningkatkeun. Untungna pikeun usaha, anjeun tiasa parios kumaha kaahlian optimasi SEO anjeun nganggo alat anu disebut Google Analytics.

Sanaon kami nyarankeun anjeun nganggo Semalt, anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku sorangan, nunjukkeun yén anjeun terang naon pikeun ngukur, kumaha ngagunakeun pakakas, sareng cara nerapkeun koréksi dina halaman wéb anjeun. Upami henteu, ngahubungi perawatan palanggan Semalt atanapi tim panulis endah kami di dieu. Urang tiasa nganalisa hasilna sareng ngalaksanakeun koréksina, anu nempatkeun anjeun di tempat anu paling luhur anu anjeun milu.

Tapi upami anjeun ngan hoyong ngaoskeun naon anu hartosna nganalisis SEO, anjeun di tempat anu leres.

Upami anjeun niat ngalakukeun analisa kinerja SEO anjeun nyalira, ieu mangrupikeun hal-hal anu anjeun kedahkeun:
Seueur waktos, kanyaho saleresna mangrupikeun kakuatan. Tanpa pangaweruh pikeun ngukur naon pentingna, anjeun ngan ukur badé ngeureunkeun seueur hasil anu henteu saperlu dipikabutuh. Anjeun kedah ngartos ieu sateuacan anjeun teuleum kana bagian teknis tina analisis SEO.

Salila atanapi saatos analisa SEO, lumayan pisan pikeun newbies sareng profésional musiman pikeun kadang-kadang bakal kajebak dina kasombongan tina métrikna. Anjeun sering katangkep ku perasaan bangga sareng dilaksanakeun kalayan kumaha pinunjul halaman anjeun. Nanging, anjeun henteu eureun pikeun nganalisis kualitas pandangan halaman éta. Sabalikna, anjeun kedah ukur saluareun klik anjeun, ukur panglibatan ogé.
  • Laju mumbul
Salah sahiji métrik pangaluaran penting anu anjeun kedah perhatosan nyaéta laju mumbul. Ieu nunjukkeun jumlah pangguna anu kéngingkeun naon waé anu diperyogikeun tina ngan ukur hiji halaman sareng teruskeun. Dina basa sejen, éta nunjukkeun pamaca wareg tanpa ngalangkungan halaman sanés dina halaman wéb anjeun. Henteu siga naon anu anjeun tiasa mikir, anu pangsaeutikna jumlah mumbul suku, anu langkung saé. Kami parantos milarian inpormasi tinangtu, sareng nalika urang klik tautan, kami kedah maca sababaraha halaman sateuacan nampi inpormasi anu urang peryogikeun. Éta henteu saé, sareng seueur kali, anjeun kaleungitan pangguna. Nalika ngevaluasi tingkat bouncing anjeun, naon waé antara 26% sareng 40% alus teuing, sareng nanaon anu langkung ageung tibatan 70% dianggap goréng, sareng anjeun kedah dianggo dina éta.
Laju anu nyababkeun atanapi rendah mumbul penting sabab nunjukkeun yén pamiarsa anjeun museurkeun naon anu kedah dicarioskeun sareng anjeun ngayakinkeun cukup.
  • Pintonan halaman organik
Lalajo pandangan halaman organik anjeun ogé cara anu penting pikeun mariksa prestasi SEO anjeun sadayana. Nomer halaman anu langkung luhur hartosna SEO anjeun mangrupikeun saé, sareng éta ngalangkungan langkung seueur pangguna pikeun halaman wéb anjeun. Sajumlah kaca anu ditingali, di sisi anu sanés, nunjukkeun yén halaman wéb anjeun henteu muncul nalika kecap konci anu aya dipilarian, atanapi halaman wéb anjeun henteu pikaresepeun pikeun dipilampah pamirsa.
  • Seueur waktos, ieu mangrupikeun fitur anu teu diémutan ku analis kinerja SEO anyar

Kumaha cara nganalisis Performance SEO wéb

Nganalisa ngagunakeun alat Analisis SEO

Ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu anjeun moal tiasa laksanakeun tanpa bantosan. Anjeun teu tiasa maca halaman wéb anjeun sareng méréskeun kaputusan anu akurat pikeun kumaha SEO anjeun ngajalankeun. Pikeun ngalakukeun éta, anjeun peryogi pakakas.

Aya sababaraha alat dina internét anjeun tiasa nganggo pikeun nganalisa SEO anjeun. Upami anjeun langkung resep museurkeun énergi anjeun dina hal anu sanés, anjeun tiasa masihan tugas ieu ka Semalt. Urang bakal hasil prestasi SEO anjeun dianalisis dina waktos henteu tanpa nyandak waktos anjeun. Kami ogé bakal ngadamel naon-naon sareng unggal koréksi pikeun mastikeun yén halaman wéb anjeun aya di luhur, dimana éta milik.

Salah sahiji anu pang populerna nyaéta alat SEO analytics nyaéta Google Analytics. Salian kanyataan yén éta milik Google, anu cukup saé, éta ogé gratis.

Nalika nganalisa SEO anjeun, léngkah anu munggaran nyandak léngkah pikeun ningali kinerja SEO anjeun sadayana. Ku diajarkeun parobahan dina total lalulintas organik dina waktosna, anjeun tiasa nunjukkeun naha strategi SEO anjeun damel atanapi henteu.

Ngawaskeun lalulintas organik anjeun

Ieu mangrupikeun cara anu paling jelas pikeun ningali naha halaman wéb SEO anjeun damel saé nyaéta ku ningali jumlah klik anu anjeun kéngingkeun. Analisis khusus ieu dianggo kanggo panempatan situs organik sareng berbayar. Upami anjeun nuju nganggo Google Analytics, anjeun tiasa pariksa lalulintas anjeun ku jalan ku akuisisi teras sadayana lalu lintas. Upami anjeun ngiringan léngkah-léngkah ieu, anjeun kedah tiasa ningali kumaha palanggaran jalan anjeun. Anjeun ogé tiasa ningali kumaha alusna lalulintas organik anjeun dibandingkeun rujukan atanapi tautan tina iklan média sosial.

Éta hartosna SEO anjeun henteu ngirangan anu saé pikeun tingkat patalimarga anu datar atanapi ragrag, sareng anjeun kedah nyaluyukeun eusi situs web sareng strategi SO.

Ngawaskeun backlink anjeun

Kalayan popularitas halaman wéb anjeun, anjeun kedah ngawitan perhatosan jumlah backlink kana situs wéb anjeun. Nanging, éta bakal langkung saé upami anjeun henteu kéngingkeun kaluhuran ieu kusabab kualitas backlink ieu ogé penting. Tingali ka otoritas domain situs wéb anu nyayogikeun backlink ieu pikeun wéb anjeun. Ku nganalisa konten anu nempatkeun backlink ieu, anjeun gaduh ide naon anu dikira jalma ku halaman wéb anjeun. Nalika anjeun ngartos ieu, anjeun tiasa ngarobih paningal ieu atanapi ngamangpaatkeunana.

Nganalisis SEO anjeun ku kecap konci

Tinimbang nganalisa SEO halaman wéb anjeun ku sadayana struktur sareng jumlah klik anu aya, anjeun tiasa nganalisa ku jumlah sareng kualitas kecap konci anu dianggo dina éta. Kitu saurna, Google Analytics henteu ngalakukeun padamel anu saé anu nunjukkeun data konci, ku kituna anjeun badé kéngingkeun pakakas analisis SEO sanés.

Nalika anjeun nganalisis halaman wéb anjeun sareng kéngingkeun hasilna anjeun henteu resep, anu kahiji anu anjeun lakukeun nyaéta seueur masalah. Sababaraha kali, éta salah sahiji dua ieu.
  • Struktur
  • Atanapi eusina
Kusabab kecap konci digolongkeun dina kontén, aranjeunna ngawangun kumaha alusna halaman wéb anjeun nunjukkeun Google atanapi sémah naha halamanana diperyogikeun. Tapi pikeun terang kumaha saé kata konci anjeun, anjeun kedah ngajalankeun analisis. Ieu nunjukkeun anjeun upami kecap konci henteu kapendak, upami henteu cekap atanapi upami henteu ka panongton udagan anjeun. Ku cara ieu, anjeun tiasa damel kana eusi anjeun luyu sareng kéngingkeun klikna.

Milarian situs anjeun halaman rusak

Halaman pegat mangrupikeun cara anu pasti pikeun leungit sémah dina situs anjeun. Nalika sémah henteu tiasa ngaksés ka halaman anu ngagaduhan inpormasi anu dipilari, aranjeunna otomatis leungiteun minat halaman wéb anjeun. Ieu hartosna pangirangan lalulintas sareng calon konsumén. Ngalereskeun kasalahan anu rusak janten penting pisan, sareng dina situs web langkung ti 100 0r 200 halaman, janten sesah pisan. Ieu naha anjeun kedah nganalisa wéb anjeun milarian aranjeunna.

Nganalisis laju situs anjeun

Kecepatan situs mangrupikeun faktor utama anu kedah anjeun analisa atanapi awas nalika maca analisa wéb anjeun. Google otomatis milih situs anu langkung gancang, janten upami anjeun hoyong pangkat sareng muncul dina halaman kahiji, halaman wéb anjeun kedah cekap. Nganggo alat analisa sapertos wawasan kacepetan halaman bakal nyarioskeun ka sabaraha lami eusi wéb anjeun tiasa dimuat. Ningkatkeun kacepetan situs anjeun ningkatkeun pangalaman pangguna anjeun sareng nampi seueur pangguna tetep dina situs anjeun. Tapi situs wéb anu alon bakal ngagagalkeun sémah anjeun sareng ngajantenkeun aranjeunna ninggalkeun sateuacan eusi anjeun ditampilkeun dina layarna.


mass gmail